Квіткові композиції мають властивість швидко в’янути. Навіть найкрасивіші та найдорожчі квіти рано чи пізно набудуть непрезентабельного вигляду. Уникнути цього, звісно, неможливо, але є способи продовжити життя букету, детальніше читайте за цим посиланням https://supercomputer.com.ua/?p=40953.

Найефективніші способи оживити букет:

  • Перш ніж поставити подарований букет у вазу, потрібно подбати про кожну квітку, опустивши на кілька секунд кінчик стебла у гарячу воду. Після цього слід обрізати 2-3 см стебла гострим секатором або ножем, але не прямо, а навскоси.
  • Не з усіх існуючих бутонів вийдуть в результаті квіти. Якщо на рослинах є дуже дрібні бутончики, їх бажано видалити ножицями, щоб зрізані квіти стояли довго, радуючи око.
  • У вазу рекомендується додати подрібнену таблетку звичайного аспірину, або ложку цукру та стільки ж лимонної кислоти. Якщо вдома є спирт, то замість аспірину чи цукру з лимонною кислотою краще влити пару ложок медичного спирту.
  • Якщо букет презентований у міжсезоння або взимку, то квіти зазнають серйозного стресу під час перевезення, тому їх слід оживити. Для цього відразу потрібно додати у воду подрібнене активоване вугілля. А за кілька годин воду можна змінити.
  • Обірвати нижнє листя, щоб вони не відбирали зайві сили у рослини. Особливо це стосується листків, розташованих на тому рівні, де стебло буде покрите рідиною.

Способи пожвавити зрізані квіти

  • Помістити букет слід не на сонячне місце, а в тінь, тому що пряме сонячне проміння згубне для нього. Допускається і півтінь, якщо немає місця в тіні.
  • Бажано обприскувати живі квіти відстояною водою 3 рази на добу. Це дозволить їм вбирати недостатню вологу через листя, тому що через стебло квітка не завжди може повноцінно насититися.
  • Прохолода – ідеальне середовище для зрізаних рослин, тому на ніч можна забирати їх у холодильник чи льох. Однак при цьому необов’язково ставити у холодильник та вазу, можна обернути стебла вологою тканиною, а вранці знову поставити у вазу.
  • Поставити квіти рекомендується поблизу інших рослин, створюючи в такий спосіб їм компанію. Цей прийом позитивно впливає всі зрізані рослини, завдяки чому квіти залишаються свіжими довше.

Яким би дорогим і красивим не був букет, з ним рано чи пізно доведеться розлучитися, а щоб не засмучуватися через втрату, на його місце можна поставити рослину в горщику.