Ця проблема актуальна для багатьох жінок з великими грудьми, а також для чоловіків, які мають надмірну вагу. Така проблема виникає не відразу, все виникає поступово. Люди хворіють, вони знижують імунітет, процеси обміну порушуються, виникає підвищена пітливість. Попрілість під грудьми – причини, лікування і профілактика описані тут https://goncharyk.com.ua/archives/21876.

Вважається, що виділення поту – явище природне, людина потіє, і це рятує його від перегріву. У здорової людини норма виділення поту коливається від 1 до 4 літрів на день. Якщо людина похилого віку, у неї багато хвороб, то навіть невелике навантаження викликає посилене потовиділення. Тим більше, у таких місцях, де шкірні покриви стикаються, і немає умов для провітрювання тіла.

Причини гіпергідрозу

Причин посиленого потовиділення багато, і це не тільки великі груди та зайва вага. Це може бути хвороба із підвищенням температури тіла. У таких випадках людина не може піднятися і прийняти гігієнічний душ. До підвищеного гіпергідрозу призводять ендокринні порушення (діабет, клімакс, алергія, новоутворення. Іноді сильна пітливість виникає через прийом лікарських препаратів. Іноді причиною може бути незручний одяг, який заважає шкірі дихати, особливо в спекотну погоду. Це відноситься до тісної, обтягуючої, синтетичному одязі Також винуватцем пітливості може бути погана гігієна.

З чого складається піт?

Піт складається з води та солей. Ці солі накопичуються у складках під грудьми, згодом вони починають роз’їдати шкіру. Це призводить до багатьох незручностей, виникає запах, турбує роздратування.

З’являються під грудьми червоні плями, висип, що свербить і свербить. Процес може бути запущений далі, якщо приєднається інфекційна та грибкова інфекція. Може з’явитися гнильний запах, на шкірі з’являються ерозії, тріщини, які починають кровоточити.

Сильна пітливість у жінок під грудьми: як позбутися червоних плям

Як боротися з пітливістю під грудьми?

Причину необхідно усувати, а для цього потрібний правильний підхід, це:

  • правильна гігієна;
  • лікарські засоби;
  • Народна медицина.

По гігієні треба чинити так:

  1. Спочатку потрібно митися з милом, а потім проблемні зони обробляти розчинами марганцівки або фурациліну.
  2. Висушити проблемні місця, промокнути рушником, бажано паперовим та одноразовим.
  3. Шкіра повинна підсохнути на повітрі, потім треба одягнути чистий одяг із натуральної тканини. Груди не повинні торкатися інших частин тіла.
  4. На ніч добре використовувати мазі, що підсушують (цинкова, Теймурова). Добре допомагає крем з календулою або олія з обліпихи.
  5. Якщо на шкірі присутні ранки, то в аптеках продаються загоювальні лікарські засоби. Їх потрібно наносити на вимиту та висушену шкіру.

Профілактика

І навіть у тому випадку, коли все налагодиться, можна використовувати відвар кори дуба. Після його застосування, шкіру не потрібно витирати, вона повинна висохнути на повітрі, потім одягнути сухий і чистий одяг. Аналогічно діє відвар аптечної ромашки.

Пітливість видаляють аптечні присипки, але при їх використанні необхідно щодня митися, щоб не приєдналася грибкова інфекція.

Ще допомагає яблучний оцет, розведений у рівній пропорції з водою, з ним роблять примочки, потім обсушують шкіру.

З цією проблемою можна впоратися, важливо дбати про стан шкіри щодня. Будьте здорові!