Наші ноги щодня зазнають великих навантажень, що часто призводить до огрубіння та розтріскування шкіри, що може викликати лущення шкіри, що супроводжується свербінням та болем. Які методи лікування краще використовувати дивіться тут https://arthro.com.ua/?p=27154.

Які основні причини, з яких шкіра на ногах лущиться?

  1. Грибкові інфекції

Це найпоширеніша причина, через яку шкіра на підошвах ніг покривається біліми лусочками, і багато людей навіть не підозрюють, що це серйозне захворювання, яке потребує спеціального лікування та медичної допомоги. Можливе прогресування захворювання без виражених симптомів і навіть без сверблячки та болю. Але якщо шкіра на ногах починає лущитися, не відкладайте консультації з фахівцем. Це доцільно, оскільки така грибкова інфекція може легко поширитися на нігті на ногах і навіть на руках. Слід пам’ятати, що ці інфекції дуже важко піддаються лікуванню та вимагають особливого терпіння для позбавлення від них.

Зазвичай відбувається так: зі шкіри захворювання переходить на нігті, а потім навпаки, і ця передача може тривати роками.

  1. Громадські басейни та зали, де проводяться тренування босоніж

Сверблячка і лущення шкіри на ступнях можуть бути результатом надмірного потовиділення, вологості або контакту із забрудненими поверхнями та предметами. Вологе середовище ідеально підходить для розвитку грибкових інфекцій на шкірі та нігтях ніг. У деяких випадках це означає, що заняття фітнесом, якими ви займаєтеся, можуть сприяти розвитку таких інфекцій. Грибкові інфекції дуже часто виникають у людей, які відвідують басейни, які займаються йогою та іншими видами спорту, які проводяться з босими ногами.

  1. Вузьке взуття та високі підбори

Жінки люблять носити елегантне взуття, а жіночі уявлення про елегантність – це вузькі туфлі на високих підборах. Таке взуття викликає надмірне тертя та тиск, і, як наслідок – утворення хворобливих мозолів. Вони також можуть бути причиною лущення шкіри в області пальців ніг або п’ят. Тому більшість фахівців рекомендують носити вузьке взуття недовго і міняти на більш широке та зручне, як тільки з’являється відчуття натирання та печіння. Шльопанці також можуть стати причиною утворення хворобливих пухирів на ногах. Тому дуже важливо носити взуття, широке в області носіння, з натуральних матеріалів і відповідне за розміром.

Шкіра ніг лущиться. Чому?

  1. Сонячний опік

Літо – улюблена пора року, але часто буває так, що ми ретельно мажемо обличчя і відкриті частини тіла сонцезахисним кремом, зовсім не дбаючи про верхню частину ніг і ступнів. Це часто призводить до серйозних опіків, які, крім лущення шкіри, можуть призвести до серйозних проблем зі здоров’ям, що супроводжується хворобливістю та ризиком вторинних інфекцій.

  1. Екземи (висип на шкірі)

Екзема – це захворювання шкіри, при якому лущення може бути настільки сильним, що призводить до сильного свербіння, почервоніння і навіть виразки глибоких шарів шкіри. Екзема може виникати по всьому тілу, у тому числі на підошві ніг. Захворювання вражає як дітей, і дорослих. Хорошою новиною є те, що існують ліки, які успішно справляються із цим станом. Рекомендується консультація з дерматологом призначення адекватної терапії.

  1. Дегідратація (зневоднення організму)

Відсутність достатньої кількості рідини в організмі може призвести до легкої стомлюваності, уповільнення метаболізму та затримки рідини. Зневоднення також погано впливає на шкіру, яка стає сухою та менш еластичною, включаючи шкіру на ногах. Зневоднення – одна з основних причин, при якій шкіра починає лущитися, і це може торкнутися будь-якої частини тіла. Тому рекомендується щодня випивати достатньо чистої води.

  1. Натуральний пілінг (природна регенерація клітин)

Лущення шкіри також має цілком природні причини. Організм відчуває природну потребу попрощатися з відмерлими епітеліальними клітинами, які щодня відмирають, щоб відновити себе. Щоб допомогти цьому процесу, ми можемо використовувати пилки для обробки шкіри на ступнях (НЕ рекомендується використовувати пемзу та терки). Це зробить її м’якою та гладкою, а зволожуючий крем після пілінгу сприятиме її ще кращому та здоровому вигляду, так що ми зможемо носити наші літні сандалії з радістю та задоволенням.