Чи плануєте посмажити шашлик? Тоді цей матеріал для вас. Побалуйте себе і тих, хто з вами незвичайно замаринованим шашликом з м’яса, курки та риби.
Ідеальний спосіб підготувати м’ясо, птицю чи рибу до смаження – поставити маринуватися на кілька годин. Якщо часу не вистачає, маринуйте перед приготуванням хоча б 30 хвилин.
Рецепт з лимоном, розмарином часником
Добре підійде для риби, м’яса, морепродуктів.
Змішайте натерту цедру та сік 1 лимона з 6 ст. л. оливкової олії, додайте нарізане листя 1 гілочки розмарину, по 1 ч. л. великої морської солі та свіжомеленого чорного перцю. Маринад готовий, можете закладати те, що смажитимете.
Рецепт азіатського маринаду
Чудовий для яловичої вирізки, курки, риби.
лимонного соку 3 ст. арк., 1 ст. л. коричневого цукру чи меду, 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. кунжутної олії, по 2 ст. л. рибного та соєвого соусів, 2 ч. л. тертого імбиру, 1 ч. л. перцю чилі. Маринуємо!
Рецепт з йогуртом та каррі
Маринад ідеальний для курочки, особливо для крилець та гомілки!
Натурального йогурту 200 мл або кефіру 1% жирності плюс 2 ч. л. порошку каррі, 2 ст. л. соку лимона, 1\2 пляшка газованої води, найкраще Боржомі або Нарзан, нарізана кінза та щіпка свіжомеленого чорного перцю. І все: пальчики оближеш!
Рецепт яблучно-гірчичного маринаду
Підходить для білого м’яса курочки, то маринують шашлички німці.
У чаші змішайте по 60 мл зернистої гірчиці та яблучного соку, додайте 2 ст.л. яблучного оцту, 0,5 склянки рубаної петрушки. Викладіть у маринад куряче філе та залиште на 20 хвилин. Потім смажте на грилі чи решітці.
Рецепт кавового маринаду
Рекомендуємо для свинячого шашлику, стейку, качки
1 склянка свіжозвареної міцної кави, 1,5 ч. л. коричневого цукру, 0,5 ч. л. солі та чорного перцю. Змішати в посуді і додати 2 подрібнені зубчики часнику. Готово!
Рецепт маринаду по-грецьки
Цей маринад підійде найкраще до риби та морепродуктів.
Змішати у чаші 1 ч.л. лимонної цедри, 0,25 склянки лимонного соку, 1 ч. л. сухого орегано, 2 ч. л. подрібненого часнику та 0,5 ч.л. чорного перцю. Сміливо відправляйте туди філе сьомги чи креветки – витримуйте належний час, готуйте!
Рецепт маринаду теріяку
Сміливо використовуйте його для курки, свинини, яловичини.
Соєвий соус 0,5 склянки, 1 склянка води, 0,5 ч.л. меленого імбиру, 0,25 ч.л. часникового порошку, 5 ч. л. коричневого цукру, 1 ч. л. меду, 2 ч.л. кукурудзяного крохмалю та 0,25 склянки холодної води.
З’єднайте всі компоненти крім кукурудзяного крохмалю та підігрійте у сотейнику на середньому вогні. Окремо розведіть крохмаль у холодній воді. Додайте його до маринаду невеликими порціями, поки він не досягне необхідної суміші. Зніміть сотейник із вогню та остудіть.